Història

Història de la F. InterAc Salut

La Fundació InterAc Salut és una entitat independent, fundada per iniciativa de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears -L’Acadèmia-.

Amb el suport inicial de la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida, la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat de Vic-UCC, l’any 2012 l’Acadèmia inicià els tràmits per a la creació de la F. InterAc Salut, amb l’objectiu d’obtenir reconeixement acadèmic per algunes de les activitats promogudes per l’entitat, les seves Filials i Societats Científiques i el desenvolupament de noves activitats conjuntes de formació especialitzada.

La Fundació va ser constituïda legalment el 17 de juliol del 2013 i es va inscriure en Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya en data 14 d’octubre de 2015, amb el número 2918. L’any 2016 s’incorporaren a la Fundació la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Internacional de Catalunya, i en juny de 2018, la Universitat d’Andorra. El Patronat de la F. InterAc Salut va aprovar, el 14 de juny de 2019, la incorporació de la Universitat Ramon Llull, la Universidad de Deusto i la Universitat Pompeu Fabra i, el 21 de febrer de 2020, la de la Universitat Oberta de Catalunya i la de la Universitat de les Illes Balears. Al mes de febrer de 2023, s’incorporà la Universitat de Barcelona.
Referència Bibliogràfica. Article del Llibre de l’Acadèmia dedicat a la F. InterAc Salut. (Pàgina 283)